Przepisy siostry Anastazji

Ugotowanie ciekawej potrawy, upieczenie smacznego ciasta to wielka sztuka. Ale prawdziwą sztuką jest także umiejętne podanie dania czy naszego wypieku. Nie ukrywajmy, nieestetyczne dania, nawet najsmaczniejsze tracą swój cały urok. Polecam więc książkę, którą spokojnie możemy zaliczyć do poradników kulinarnych, są to „przepisy siostry Anastazji”. Z książek tych dowiemy się nie tylko jak ugotować przepyszny obiad, jaki zestaw obiadowy podać na przyjęcie rodzinne, ale także jak przyrządzić odpowiednie przystawki i jak nasze gotowe danie podać.

Może się wydawać, że podanie obiadu to żaden problem. Nie ma nic bardziej mylnego. Czasami podanie obiadu w sposób ciekawy jest większą sztuką niż jego ugotowanie. Polecam książkę, jest ona ciekawa, dostępna w twardej oprawie, przejrzysta, kolorowa, a także bardzo czytelna. Znajdzie ona zastosowanie w każdym domu. Jeśli się ją posiada, nie można sobie wyobrażać przygody kulinarnej bez jej pomocy. Atutem tej książki jest także bardzo przystępna cena.

Zdjęcie do artykułu znalezione na stronie Pixabay.com