Bez względu na to czy jesteś osobą doświadczona w kuchni czy dopiero zaczynasz swoją przygodę kulinarną warto mieć pod ręką książkę pt. „Kuchnia Polska” napisaną przez Małgorzatę Caprari. Książka oferowana jest w twardej oprawie, dzięki temu będzie nam mogła służyć bardzo długo w kuchni. Zawiera aż 528 stron i 1500 niepowtarzalnych przepisów.
Znajdziemy tutaj przepisy na chleb i dodatki do chleba, zupy, kotlety, pulpety gulasze, zrazy, drób niedzielny i nie tylko, dania z ryb, bardzo poszukiwane dania jednogarnkowe, przekąski i pasztety, kluchy i kluseczki, wykorzystanie kaszy czy ryżu, jarzyny, zapiekanki, surówki, naleśniki i dania z jaj oraz wiele wiele innych godnych polecenia przepisów. Znajdziemy tutaj przepisy bardzo proste i bardziej skomplikowane. Myślę, że każdy bez względu na stopień swoich zdolności kulinarnych znajdzie coś odpowiedniego. Książka „Kuchnia Polska” sprawi, że zaskoczymy pozytywnie każdych gości, nawet wybrednych smakoszy. Polecam ja za jej różnorodność i niską cenę.
Zdjęcie do artykułu znalezione na stronie Pixabay.com