Encyklopedia gotowania

Książek o tematyce kulinarnej jest bardzo dużo, na pewno stojąc w sklepie przed półką z tymi książkami głowimy się i troimy, którą wybrać. Nie wątpię wybór nie jest łatwy. Najlepiej wiedzieć czego szukamy i w ten sposób zacząć poszukiwania. Ja polecam książki z daniami prostymi, gdzie zakup poszczególnych składników nie będzie stanowił większego problemu. Polecam więc encyklopedię gotowania, której autorką jest Halina Jachowska. Encyklopedia ta składa się z kilku książek, o różnej tematyce.

Ja osobiście polecam „Pyry, ziemniaki, kartofle” oraz „Łatwe i szybkie potrawy z ryżu”. Wybrałam te książki, gdyż ziemniaki w moim domu goszczą od zawsze, a ryż uwielbiam ze względów smakowych a także łatwości w jego przygotowaniu. Potrawy przedstawione tutaj są bardzo dobre, myślę, że każdy znajdzie coś dobrego. Proste i dosyć szybkie w przygotowaniu. Książki zawierają liczne kolorowe ilustracje co dodatkowo zachęca do przygód kulinarnych. Encyklopedia gotowania poleca swoje tomy w bardzo przystępnej cenie, moim zdaniem są na każdą kieszeń.

Zdjęcie do artykułu znalezione na stronie Pixabay.com