Na pewno każda gospodyni domowa wie, że ryż ma wiele zastosowań w kuchni. Jest bardzo odżywczym składnikiem składnikiem, który pozwoli nam stworzyć wspaniałe dania na każdą okazję. Mogą to być sałatki, dania podane na ciepło, oraz słodkości. Możliwości łączenia i podania ryżu jest naprawdę wiele. Bardzo ważnym atutem potraw z ryżu jest ich łatwość przygotowania. Zatem przygodę z ryżem można polecić zarówno początkującej jak i bardziej zaawansowanej kucharce.
Bardzo wiele dobrych przepisów z ryżu można znaleźć w ciekawej książce pt. „Dania z ryżem”. Jest to książka kulinarna napisana przez Carla Bardi oraz Rachel Lane. Zawiera ona aż 320 stron i bardzo wiele ciekawych przepisów, które można zastosować na każdą okazję. Są tam potrawy bardzo kolorowe, o różnych walorach smakowych, które znajdą uznanie nawet u wybrednych smakoszy. Książka jest tania, ogólnie dostępna w dobrych sklepach. Myślę, że powinna gościć w biblioteczce nie jednej kucharki. Znajdziemy tutaj aż 140 przepisów nie tylko z kuchni polskiej ale z całego świata.
Zdjęcie do artykułu znalezione na stronie Pixabay.com